Blogs en artikelen

'Seksueel gezien ben jij eigenlijk acht jaar...'.

Dat zei mijn therapeute een aantal jaar geleden. Wat bedoel je?  'Op die leeftijd ontdek je dat je geslacht meer is dan alleen om mee te plassen. Je rent trots naakt door het huis om je piemel te laten zien. De ideale vader en moeder verwelkomen je en vertellen je dat je geslacht prachtig is. En kijken er samen met je naar.’  ‘Nee, dat was inderdaad niet hoe het was gegaan.’  

 

Voor mij was dit inzicht toen enorm bevrijdend. 

Van lonesome cowboys naar verbonden broeders.

Nog maar 50 jaar geleden waren wij mannen kostwinner, beschermer van het gezin en drager van de waarden en normen in dat gezin. In een korte periode is alles om ons heen veranderd. Onze partner verdient zelf haar geld wel, onze kinderen hebben hún vader wel nodig als steun.... Kortom, hoe vinden wij onze nieuwe plek als man in de wereld? 

Je intentie: een simpele sleutel naar de zin van je leven.

Hoe is het met je zin in jouw leven? Is je intentie om voor de roep van je hart te gaan? Als je dit leest word je uitgenodigd naar die roep te luisteren. 

 

Lessen sjamanisme bij Kaka Wera

Ik ben leerling bij een inheemse meester in Brazilie, waar ik woon. Mijn mentor en meester is Kaka Wera. Ongelooflijk dat ik van deze grootmeester mag leren, en weer mag delen met andere mannen.

Gezond met je agressie omgaan

Ervaar jij je boosheid en agressie ook als negatieve gevoelens die je probeert te verdringen, liever dan erover praten? Herken je dat? Hey man welkom bij de club!!

De gemaskerde man. 

De meesten van ons doen als we de deur uit gaan ons masker op, en verbergen het grootste deel van onszelf. Waarom doen we dat? En belangrijker, wat kun je er aan doen

Moed.

Doe jij je ook soms sterker voor dan je je voelt? 
Dat doen veel mannen met jou. Je kunt ook angstig en moedig tegelijk zijn als man. Angst voelen is niet mannelijk, dacht ik vroeger. 

Hoe je leert als man om niet gelukkig te worden.

Ik zapp een avond op televisie om manbeelden te verzamelen. Waar ik ook ga, het resultaat is steeds hetzelfde. 

Lockdown: open up naar jezelf

Hoe gebruik je de frustrerende lockdown om je juist te openen voor jezelf. Voor jouw geluk, en dat van mensen om je heen. Ik begin in Eindhoven, bij het ‘tuig'.  En ik eindig bij deze scene van Lord of the Rings over Strider.... 

Wat kun je doen als je je alleen voelt.

We hebben allemaal soms sombere gedachten en periodes in je leven waarin je je niet verbonden voelt. Mannen blijken daar nog vaak weinig over te praten, wij vinden dat we het zelf moeten oplossen. 

Reisverslag Ardennen expeditie.

Met 9 mannen op zoek naar avontuur buiten in de Ardennen en binnen in onszelf. Met rugzak, tenten, al het eten voor de tocht, trekken we 5 dagen volledig de wildernis in. 

Hoe ik besloot mijn hart te volgen.

In februari 2019 stopte ik met mijn goede baan bij Pantar als manager leren en ontwikkelen. Misschien Is de grootste uitdaging in het leven wel om helemaal mijn eigen weg te vinden. Dat te doen waar ik gelukkig van wordt, helemaal los van verwachtingen en normen van anderen en vooral mijzelf.

Nieuwsbrief

 Ontvang maandelijks een inspirerende mail. Hoor als eerste over nieuwe events. Krijg extra korting.