Blogs en artikelen

Lessen sjamanisme bij Kaka Wera

Ik ben leerling bij een inheemse meester. Hier in Brazilie, waar ik nu sinds zeven maanden woon. Mijn mentor en meester is Kaka Wera. Hij stamt af van het grootste inheemse volk in Brazilie, de Tupi Guarani. Kaka is onder andere professor, schrijver en therapeut, wereldwijd al 30 jaar actief in het overdragen van de holistische visie, rituelen en voorouderlijke wijsheid van inheemse volkeren. Ongelooflijk dat ik van deze grootmeester mag leren, en weer mag delen met andere mannen.

Gezond met je agressie omgaan

Ervaar jij je boosheid en agressie ook als negatieve gevoelens die je probeert te verdringen, liever dan erover praten? Herken je dat? Hey man welkom bij de club!!
Zo hebben we als man het geleerd. Bewust van onze eigen ouders en omgeving, en in ieder geval onbewust, al honderden jaren lang. Eigenlijk al tweeduizend jaar lang. 

De gemaskerde man. 

Wat neem jij van jezelf mee naar je werk? Kun jij volledig jezelf zijn, jouw waarheid inbrengen in een overleg? De meesten van ons doen als we de deur uit gaan ons masker op, en verbergen het grootste deel van onszelf. En gaandeweg wordt ons masker onze werkelijkheid. Waarom doen we dat? En belangrijker, wat kun je er aan doen?

Moed.

Doe jij je ook soms sterker voor dan je je voelt? 
Dat doen veel mannen met jou. Je kunt ook angstig en moedig tegelijk zijn als man. Angst voelen is niet mannelijk, dacht ik vroeger. 

Hoe je leert als man om niet gelukkig te worden.

Ik zapp een avond op televisie om manbeelden te verzamelen. Waar ik ook ga, het resultaat is steeds hetzelfde. 

Lockdown: open up naar jezelf

Hoe gebruik je de frustrerende lockdown om je juist te openen voor jezelf. Voor jouw geluk, en dat van mensen om je heen. Ik begin in Eindhoven, bij het ‘tuig'.  En ik eindig bij deze scene van Lord of the Rings over Strider.... 

Wat kun je doen als je je alleen voelt.

We hebben allemaal soms sombere gedachten en periodes in je leven waarin je je niet verbonden voelt. Mannen blijken daar nog vaak weinig over te praten, wij vinden dat we het zelf moeten oplossen. 

Reisverslag Ardennen expeditie.

Met 9 mannen op zoek naar avontuur buiten in de Ardennen en binnen in onszelf. Met rugzak, tenten, al het eten voor de tocht, trekken we 5 dagen volledig de wildernis in. 

Hoe ik besloot mijn hart te volgen.

In februari 2019 stopte ik met mijn goede baan bij Pantar als manager leren en ontwikkelen. Misschien Is de grootste uitdaging in het leven wel om helemaal mijn eigen weg te vinden. Dat te doen waar ik gelukkig van wordt, helemaal los van verwachtingen en normen van anderen en vooral mijzelf.

Nieuwsbrief

 Ontvang maandelijks een inspirerende mail. Hoor als eerste over nieuwe events. Krijg extra korting.