Hoe ik besloot mijn hart te volgen

blog 02 - 06 - 2020


Misschien Is de grootste uitdaging in het leven wel om helemaal mijn eigen weg te vinden. Dat te doen waar ik gelukkig van wordt, helemaal los van verwachtingen en normen van anderen en vooral mijzelf. De controle loslaten, het diepe inspringen, en vertrouwen. Vertrouwen...

In februari 2019 stopte ik met mijn goede baan bij Pantar als manager leren en ontwikkelen. Pantar is een prachtig bedrijf met een diepmenselijke bedoeling, en mijn baan was zinvol en rijk.
Toch voelde ik me niet meer op mijn plek in die grote organisatie, jaarplannen en rapportages schrijvend waar ik niet echt in geloofde, mezelf forcerend in teveel dingen die niet bij mij hoorden. Lang had ik al getwijfeld, wachtend zodat ik zou weten wat ik wilde als volgende stap in mijn loopbaan en leven.

Tot ik me realiseerde dat ik heel goed wist wat ik wilde: ik wilde dit niet meer, eerst loslaten en vanuit de leegte en ruimte kijken wat op me af zou komen. Kennelijk blokkeerde mijn mind die optie lange tijd, omdat dat zou betekenen dat ik de controle/zekerheid kwijt zou zijn. Ik ben gestopt, zonder werk, en zonder duidelijke richting. Het begin van een nieuwe reis. Ik zit er middenin.

Maar wat is dan mijn pad? En hoe weet ik dat ik op de juiste weg ben en niet volledig op een dwaalspoor ben beland, in de mist, verdwaald, op weg naar het donker?

Dit noemt Joseph Campbell de reis van de held:


" De reis van de held is toegankelijk voor iedereen, en begint zo gauw je stopt met leven vanuit je hoofd, en begint met leven vanuit je hart."

Ik lees heel graag elke reactie die je voelt die je met me wilt delen. En ik deel snel meer over het vervolg van mijn reis.

Ynze