Hallo, ik ben Ynze


 Ik geloof in ont-wikkeling. Jij en ik zijn al heel, onze  reis in het leven is om je te ont-wikkelen, zeg maar de wikkels van je af te halen. Zo kom je steeds dichter bij jezelf, bij wie je in essentie al bent. Ik weet dat je succesvol èn gelukkig kunt zijn, als je durft om te kiezen voor jouw eigen weg en voor je vol inzetten om vanuit jouw essentie te leven.
 

Ik hou van avontuur, reizen, en van de ontwikkeling en beweging daarin. Ik hou  van verhalen over reizen, helden, krijgers, en koningen.  Ik hou van mensen en hun energie,  (helden)verhalen, avonturen en ontwikkeling. 

Ik hou van wandelen en trektochten maken in de bergen. Ik hou van spelen en van verdieping. En ik ben  graag met mannen om plezier te hebben, dingen te doen, en twijfels en problemen uit te wisselen in vriendschap. Daarom ben ik begonnen met de reis van de man. 

Samenwerkingen

Ik werk vaak samen. Ik vind dat rijker voor iedereen. Ik heb een aantal vaste samenwerkingspartners, en daarnaast een netwerk van experts op allerlei terreinen: dans, vechtsport, muziek en zang, opstellingen.

Gerard Hagenaar

Gerard en Ynze begeleiden regelmatig samen expedities. Gerard is therapeut en een vast maatje in vele wildkampeertrektochten in de Ardennen, de Alpen, de Pyreneeën en de Himalaya.

Over Gerard
Gerard is ruim 35 jaar werkzaam als lichaamsgericht  en beeldend therapeut in psychotherapeutische centra. Hij is als therapeut vooral gecharmeerd van gestalt en transactionele analyse en dat draagt hij ook uit. Zoekt in contact waar hij en de ander samenkomen.

Buiten zijn werk is hij een fervent bergganger in alle jaargetijden en doet dat vooral als wildkampeerder samen met anderen.  Bergen en wandelen zijn voor hem een manier om hier en nu te zijn en alles even achter te laten. 

portret Jan buitenhek en Ynze Alkema op Tiengemeten

Jan Buitenhek

Jan en Ynze begeleiden samen de training Mijn koers. Mijn kracht. In verbinding. op het prachtige verlaten eiland Tiengemeten. Een training voor mannen die minder behoefte hebben aan de outdoor ervaring en zich vanuit een comfortabele locatie vol willen richten op de persoonlijke verdieping. Ook doen Jan en Ynze de mannengroep Fellowship of men
 
Over Jan
Jan heeft zich na zijn studie psychologie verdiept in een groot aantal niet-reguliere verdiepende stromingen, die hij als een onmisbare aanvulling ervaart in zijn werk. Denk daarbij aan gestalttherapie, lichaamsgericht werken (bio-energetica), psychosynthese, opstellingenwerk, mindfullness, sjamanisme, etc. Naast zijn parttimebaan als gedragskundig adviseur binnen een landelijke zorginstelling werkt hij als zelfstandig gevestigd psycholoog en coach in een praktijk in Rijswijk (ZH)

Roeland Cuppers

Roeland en Ynze werken al sinds 2010 samen. Vanuit rust en kracht omgaan met emoties en agressie van jezelf en anderen. Roeland is de expert in martial arts en lichaamswerk. Ynze werkt vanuit psychologie en jarenlange ervaring in het bedrijfsleven aan heldere communicatie.   

Over Roeland
Het verband tussen het gevoel en het lichaam fascineert mij. Ik startte op mijn 11de met karate. Vanaf die tijd heb ik meerdere vormen van martial arts beoefend.
Karate leerde me veel: kracht, rust, doorzettingsvermogen en discipline. Ik kwam mezelf echt tegen.
Naar dat ‘zelf’ werd ik nieuwsgierig en zo startte ik mijn persoonlijkheidstrainingen die tot op de dag van vandaag doorgaan.

Ik ontdekte dat er gevoelens vrijkomen door het werken met mijn lichaam. Het verder onderzoeken van deze gevoelens leverde bewustzijn op. Hierdoor kon ik de volgende stap nemen: verandering in mijn leven. In al mijn trainingen is de kern het verband tussen lichaam en gevoel.

'Wanneer je de moed hebt om jouw avontuur te volgen, opent het universum deuren waar slechts muren waren.' 

 Joseph Campbell

NIEUWSBRIEF

 Ontvang maandelijks een inspirerende mail. Hoor als eerste over nieuwe events. Krijg extra korting.