Mijn reisverhaal 

Ik ben opgegroeid in de jaren 70, in een modern gezin. Mijn moeder Giny had zich vrijgevochten van een traditioneel christelijk boerengezin met 14 kinderen op de Veluwe waarin zij voortbestemd was om te trouwen, kinderen te krijgen en het huishouden te doen. Ze ging in de jaren 50 sociale academie doen, en ontmoette daar mijn vader.  Mijn vader Jan was zoon van een politieman uit Den Haag, en groeide vooral op met het beeld om een gehoorzaam schaapje van God te zijn. Hij ging sociale academie doen. Waar mijn moeder veel ambitie in haar werk stopte en zich met feminisme en vrouwenstudies bezig ging houden, was mijn vader ongelukkig, en weinig succesvol in zijn werk als maatschappelijk werker. Hij worstelde met dat beeld van zichzelf als klein en gehoorzaam. Hieronder een voor mij belangrijke herinnering.  


Ik was 14, en heette Jan Ynze, toen ik mijn vader Jan hoorde huilen, en tegen mijn moeder zeggen dat hij niet naar zijn studiedag durfde omdat hij er zo tegenop zag de confrontatie met zichzelf aan te gaan. Hij was in zijn werk als maatschappelijk werker zichzelf kwijtgeraakt, en isoleerde steeds meer in zijn organisatie. Hij voelde geen waardering, noch van zichzelf, noch vanuit de organisatie. Hij was wanhopig, en zag geen uitweg. Ik voelde me verward. Het beeld van míjn vader, de sterke held, brak aan stukken en ik wist niet waarmee dat te vervangen. Ik verloor de verbinding met hem. Vanaf dat moment vertelde ik mijn vriendjes dat ik Ynze heette, en niet Jan Ynze. Later begreep ik dat ik vooral pijn gevoeld had, zijn pijn en verdriet, en mijn eigen pijn omdat ik mijn vader miste als steun en voorbeeld. Weer later ben ik me gaan verdiepen waarom zoveel mannen zoeken naar hun identiteit, moeite hebben om hun kracht en kwetsbaarheid te verbinden. Op  die zoektocht heb ik veel geleerd, en kom ik steeds dichter bij mijn essentie als man.   

Het feminisme van mijn moeder maakte dat ik een beeld van mijzelf kreeg dat ik als man niet deugde, of in ieder geval moest oppassen, want mannen waren potentiele verkrachters. Niet dat mijn moeder dat zo gezegd heeft tegen mij, maar mijn vader was niet aanwezig om mij een positief beeld mee te geven hoe man te worden. Ik heb geleerd van hem om kwetsbaar te mogen zijn, en dat te uiten. Van haar heb ik geleerd om verantwoordelijkheid te nemen voor wat ik doe. Later heb ik vele mannen om mij heen als gids gebruikt om te leren hoe ik man wil zijn. Hoe mijn stootkracht en daadkracht te ontwikkelen en verbinden met kwetsbaar en open zijn, en zelf ook los te komen van het beeld dat ik nooit goed genoeg was. Al die eigen ervaringen hebben mij gevormd tot de man die ik nu ben. Nog steeds volop in mijn eigen ontwikkeling. Daar zal ik nooit mee ophouden. Inmiddels kies ik in mijn leven steeds opnieuw om voor avontuur te gaan. Om te gaan voor leven. 

Het is nu mijn missie mannen te supporten hun eigen avontuur te leven, vrij en heel te worden als mens en man om vanuit hun authenticiteit liefdevol samen te leven met al hun relaties en met de planeet. door met dereisvandeman avontuurlijke reizen aan te bieden naar buiten en naar binnen. En wat je ook doet bij mij, het brengt je altijd een combinatie van avontuur, vitaliteit, plezier, verdieping en mannelijke broederschap, met als doel dat jij jezelf steeds meer heelt en je jouw eigen weg vindt. Het is jouw leven, en van niemand anders.
Ik hoop dat hier rondkijken je bevestigd in het pad wat je gaat. En anders je uitnodigt om op reis te gaan, om je comfortzone te verlaten en te luisteren naar de signalen om je heen. Ga eens in gesprek met een vriend, of maak een afspraak met mij voor een gratis kennismaking. Gebruik de nieuwsbrief om een begin te maken met je pad, 

Werkervaring
2020:   start de reis van de man
2002 - 2020 organisator en gids van bergtochten voor jongens
2012 - 2019 manager leren en ontwikkelen - Pantar Amsterdam
2003 - 2012 opleidingsadviseur, trainer, coach - Pantar
1998 - heden: zelfstandig trainer en coach
1990 - 1998 zelfstandig trainingsacteur

Opleidingen:
2023 - mentoring Sjamanisme - Sjamaan Kaka Wera (Brazilië)
2016 - trainersopleiding samenwerken - Engaging dynamics
2015 - trainersopleiding integriteit - Universiteit Nijenrode 
2011- systeemdynamiek in organisaties - Bert Hellingerinstituut
1990 - HBO docent drama - Artes Hogeschool voor de kunsten

Trainingen en cursussen
sjamanisme, sexual grounding, systemisch transitiemanagement,  Mindfullness en non-dualiteit, lichaamswerk, gestaltpsychologie, intervisiebegeleider, karate, theater, dansexpressie,

'YOu must unlearn everything you have learned.'

Master Yoda, Starwars

NIEUWSBRIEF

 Ontvang maandelijks een inspirerende mail. Hoor als eerste over nieuwe events. Krijg extra korting.