Ynze Alkema portret

Ynze Alkema

Hoi, ik ben Ynze. Ik geloof in persoonlijke ont-wikkeling. Je bent al heel, en je reis is om de wikkels van je af te halen. Zo kom je steeds dichter bij jezelf, bij wie je in essentie al bent. Ik weet dat je succesvol èn gelukkig kunt zijn, als je durft om te kiezen voor jouw eigen weg. 

Ik hou van avontuur, reizen, en van de ontwikkeling en beweging daarin. Ik hou  van verhalen over reizen, helden, krijgers, en koningen.  Ik hou van mensen, van hun energie, van hun (helden)verhalen, avonturen en ontwikkeling.

Ik hou van wandelen en trektochten maken in de bergen.Ik hou van spelen en van verdieping. En ik ben  graag met mannen om plezier te hebben, dingen te doen, en twijfels en problemen uit te wisselen in vriendschap. Daarom ben ik begonnen met de reis van de man.


Ik daag jou uit om jezelf te ontdekken, om te kiezen. Kiezen voor de held in jou, die op avontuur wil, zijn eigen koers wil uitzetten, vanuit eigen innerlijke kracht en vrijheid wil leven. Want als je niet terughoudt, maar jezelf volledig geeft en er bent met al je talenten en je schaduwkanten, dan ben je heel als mens. Daar is de verbinding met jezelf en anderen. En dat ontdekken in jezelf is thuiskomen. Dan kun je volledig jezelf zijn, zakelijk en privé.


Ik help jou graag helderheid, kracht en vrijheid in jezelf te vergroten. Door coaching, training, of tijdens expedities.

Samenwerkingen

Ik werk in trainingen vrijwel altijd samen. Ik vind dat rijker voor iedereen. Ik heb een aantal vaste samenwerkingspartners, en daarnaast een netwerk van experts op allerlei terreinen: dans, vechtsport, muziek en zang, meditatie, opstellingen, duurzaamheid.

portret Jan buitenhek en Ynze Alkema op Tiengemeten

Jan Buitenhek

Jan en Ynze begeleiden samen de training Mijn koers. Mijn kracht. In verbinding. op het prachtige verlaten eiland Tiengemeten. Een training voor mannen die minder behoefte hebben aan de outdoor ervaring en zich vanuit een comfortabele locatie vol willen richten op de persoonlijke verdieping. Ook doen Jan en Ynze de mannengroep Fellowship of men
 
Over Jan
Jan heeft zich na zijn studie psychologie verdiept in een groot aantal niet-reguliere verdiepende stromingen, die hij als een onmisbare aanvulling ervaart in zijn werk. Denk daarbij aan gestalttherapie, lichaamsgericht werken (bio-energetica), psychosynthese, opstellingenwerk, mindfullness, sjamanisme, etc. Naast zijn parttimebaan als gedragskundig adviseur binnen een landelijke zorginstelling werkt hij als zelfstandig gevestigd psycholoog en coach in een praktijk in Rijswijk (ZH)

Gerard Hagenaar

Gerard en Ynze begeleiden samen de reizen naar de Ardennen en de bergen. Gerard is sinds 30 jaar therapeut en een vast maatje in vele wildkampeertrektochten in de Ardennen, de Alpen, de Pyreneeën en de Himalaya.

Over Gerard
Gerard is ruim 35 jaar werkzaam als lichaamsgericht  en beeldend therapeut in psychotherapeutische centra. Hij is als therapeut vooral gecharmeerd van gestalt en transactionele analyse en dat draagt hij ook uit. Zoekt in contact waar hij en de ander samenkomen.

Buiten zijn werk is hij een fervent bergganger in alle jaargetijden en doet dat vooral als wildkampeerder samen met anderen.  Bergen en wandelen zijn voor hem een manier om hier en nu te zijn en alles even achter te laten. 

Roeland Cuppers

Roeland en Ynze geven sinds 2010 samen trainingen op het gebied van agressie.

Over Roeland
Het verband tussen het gevoel en het lichaam fascineert mij. Ik startte op mijn 11de met karate. Vanaf die tijd heb ik meerdere vormen van martial arts beoefend.
Karate leerde me veel: kracht, rust, doorzettingsvermogen en discipline. Ik kwam mezelf echt tegen.
Naar dat ‘zelf’ werd ik nieuwsgierig en zo startte ik mijn persoonlijkheidstrainingen die tot op de dag van vandaag doorgaan.

Ik ontdekte dat er gevoelens vrijkomen door het werken met mijn lichaam. Het verder onderzoeken van deze gevoelens leverde bewustzijn op. Hierdoor kon ik de volgende stap nemen: verandering in mijn leven. In al mijn trainingen is de kern het verband tussen lichaam en gevoel.

'Wanneer je de moed hebt om jouw avontuur te volgen, opent het universum deuren waar slechts muren waren.'  

 - Joseph Campbell