Intervisie

We willen als team elkaar beter leren kennen, het onderling vertrouwen versterken. We willen elkaar meer steunen bij werkproblemen en leren van elkaars ervaringen en creativiteit.   

Intervisie is een zelfsturend en op reflectie gericht leerproces waarbij collega's leren dieper reflecteren op hun eigen gedrag, overtuigingen en gevoelens die effectief gedrag belemmeren. Zo ontstaat een andere benadering van problemen die zorgt voor persoonlijke en teamontwikkeling.

Resultaten

  • Collega's anders en beter kennen;
  • leren van de ervaring en creativiteit van je collega's;
  • verbetering van onderlinge communicatie en samenwerking; 
  • versterking van onderling vertrouwen en openheid;
  • vergroting van zelfinzicht;
  • oefenen met feedback geven en ontvangen, luisteren en vragen stellen;
  • versterking van empathisch vermogen. 


Voor wie?

Voor professionals of (beginnend) leidinggevenden met een hbo- of wo-denk- en werkniveau en een aantal jaren werkervaring in profit- en non-profitorganisaties.

Werkwijze

Tijdens een oriënterend gesprek bespreken we wat het team wil bereiken en of intervisie daarvoor het geschikte instrument is. Voordelen van intervisie zijn dat het eenvoudig, laagdrempelig, goedkoop en niet enorm tijdsintensief is. 


Het zinvol werken met Intervisie als methode vraagt om een houding, vaardigheden en reflectief vermogen die ik in een aantal begeleide intervisie sessies aan het team overdraag. Een begeleidingstraject om het team de vaardigheden te leren om zelfstandig verder te gaan duurt meestal tussen de 6 en 10 bijeenkomsten, afhankelijk van de ervaring en deskundigheid die al in het team aanwezig is. Samen maken we een inschatting van het aantal en frequentie van de bijeenkomsten. 
We sluiten het traject af met een evaluatie. na het traject kan het team mij altijd voor een specifiek doel, een nieuwe methode, eenmalig of voor een verdiepingstraject  inschakelen.

Start

Een Intervisiegroep kan op elk moment worden opgestart. Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Investering

Intervisie kost € 350,-- ex. BTW per bijeenkomst van 2 tot 2,5 uur. Trajecten duren gemiddeld tussen  6 en 10 bijeenkomsten.