Leiderschapsontwikkeling


Leidinggeven of als professional een leidende of senior rol hebben is een behoorlijke uitdaging. En een kans voor persoonlijke ontwikkeling. Jij wilt meer vanuit verbinding samenwerken. Je eigen zichtbaarheid en invloed vergroten in de organisatie. Je authenticiteit als leider verder ontwikkelen. Het lerend vermogen van je team verder ontwikkelen.Balans tussen Yin en Yang

Bij bewust leiderschap is sprake van een balans tussen vrouwelijke en mannelijke energie, ook wel aangeduid met het Chinese Yin en Yang. Het is de kunst om een goede balans te vinden tussen de yin en yang eigenschappen in onszelf en in de organisatie. Dit vraagt bewustwording van een balans tussen voelen en denken, tussen lange en korte termijn, tussen reflectief en impulsief, tussen ‘rem’ en ‘gaspedaal’, tussen hart en ziel en hoofd en ego.

De samenvoeging van onze vrouwelijke en mannelijke energie zorgt voor een verschuiving van ons ego bewustzijn naar een bewustzijn waarin meer

samenhang bestaat tussen het ego en de ziel. Deze samenhang is het gevolg van ons voortdurende streven naar zelf- ontplooiing. Ons dagelijkse bewustzijn krijgt een diepere laag en we komen in verbinding te staan met wie we echt zijn, onze natuurlijke basis, die weer verbonden is met de natuur in haar geheel. Hierdoor worden we ons bewust van onze plek in de wereld waarin alles met elkaar verbonden is.


Ik help je graag de verbinding met jezelf of anderen te versterken, verdiepen of herstellen. Kies hieronder voor coaching, training, een outdoortocht, of een gecombineerd traject.


In de westerse wereld is er voor managers nauwelijks tijd voor  leren, zitten en  reflecteren, vragen stellen, nadenken. Alles is gericht op weten en actie.    Peter Senge

Coaching

coaching


Waarom lukt het me niet om mijn team of organisatie mee te krijgen met wat ik wil? Hoe kan ik uit het conflict met mijn collega komen? Hoe krijg ik minder stress en plezier in mijn werk terug? Hoe kan ik mijn bezieling en talent meer inzetten in mijn werk?

Persoonlijke coaching betekent dat de speelplaats helemaal voor jou is. Alle tijd, ruimte, aandacht van mij als coach. 

Verbindend  leidinggeven

training

Je rol als leider verandert in hoog tempo. Je coacht en inspireert je team om het lerend vermogen te ontwikkelen, verantwoording te nemen, conflicten op te lossen. Dat is misschien wel je belangrijkste taak. Je bent dienstbaar en je inspireert je medewerkers om verder te groeien en conflicten zelf op te lossen. Binnen de organisatie speel je op meerdere schaakborden tegelijk. Daarnaast heb je de taak om het geheel te overzien en managen zonder klem te komen zitten tussen twee vuren. Een uitdagende, pittige rol.

Training Verbindend Leidinggeven

Je beseft dat jouw rol cruciaal is en je wilt effectiever te werk gaan. Om uit te groeien tot een echte bruggenbouwer, ga je in de training verbindend leidinggeven op zoek naar de kwaliteiten die nodig zijn om verbinding te leggen. Met jezelf, met de ander en met de organisatie. Pas als je grip krijgt op je eigen gedrag en de manier waarop je reageert op anderen, ontstaat er ruimte om naar de ander te kijken en te luisteren. Dan is er ruimte voor verandering.

De reis van de held

outdoorproject

1 x per jaar begeleidt ik samen met ....  begonnen. We waren een paar vrienden met mooie ideeën en gingen van start. En dat heeft tot iets moois geleid!

Speelplaats voor verbinding

Ynze Alkema

Garstenstraat 27, 1393 NS Nigtevecht
mob.: 06-2616 6363
mail: [email protected]


Contact

Bel of mail Ynze voor contact.
Als je teruggebeld wilt worden laat je naam en telefoonnummer achter op de mail en ik bel je terug.